Opleidingen

Coaching

 • Individueel coaching traject
  Stel, een werknemer kent een mooie anciënniteit in het bedrijf en was tot nu toe een expert in zijn/haar vakgebied. Voor veel bedrijven logisch dat deze werknemer de kans krijgt om door te groeien tot een leidinggevende functie. De soft skills versterk je met de hulp van Auxilios. 

 • Assessment met coaching traject
  Onze assessments geven een grondig inzicht in het potentieel, de motivatie, de sterktes en zwaktes van de kandidaat. Een kwalitatief assessment en onderbouwd advies om met grote zekerheid de juiste personeelsbeslissingen te nemen.  

Mentorschap

Mentoren zijn belangrijke figuren in de opleiding van een stagiair of een nieuwe werknemer.
Denk daarbij maar eens terug aan jouw eigen eerste werkervaring...
Je hebt de expertise, maar hoe breng je je liefde voor het vak over naar een nieuweling?

Tijdens deze ééndaagse opleiding geven wij handvaten hoe je als toekomstige mentor aan de slag gaat om nieuwe of jonge collega's adequaat op te leiden, te motiveren en te inspireren. Aan de hand van praktische oefeningen leren we de nodige soft skills aan om de mentee goed te begeleiden en op te leiden. Want de jonge generatie opleiden is belangrijk voor de toekomst van je vak!

Communicatie

 • Communicatiestijlen
  De ene klant vindt het belangrijk om te onderhandelen over de prijs, de ander houdt van kwaliteit, ongeacht de prijs. Duidelijk twee verschillende types, passen wij ons aan? Wanneer we communiceren, vertrekken we vaak vanuit ons eigen referentiekader. Wie we zijn, wat we weten en onze achtergrond bepalen de manier waarop we onze boodschap overbrengen. 

 • Conflicten herkennen en hanteren 

  Conflicten kunnen zeer nefast zijn voor een bedrijf: zowel de productiviteit als de sfeer komen eronder te lijden. Als leidinggevende heb je vaak geen gepast antwoord, maar kun je wel een coachende rol spelen. Tijdens een trainingssessie van een halve dag kijken we samen voorbij het conflict en krijg je als verantwoordelijke inzicht in het ontstaan van en de mechanismen achter een conflict. We reiken daarnaast ook tools aan die je in staat stellen om een conflict om te buigen naar een bemiddeling. 

 • Feedback geven
  Feedback is cruciaal voor de motivatie van werknemers, maar verantwoordelijken vinden het vaak niet makkelijk om goede feedback te geven. Feedback wordt vaak als kritiek ervaren, terwijl het juist groei en ontwikkeling moet aanwakkeren.
 • Optimaliseren van de teamspirit 
  Onze unieke format brengt een team in volledig in kaart en legt de pijnpunten bloot. Dankzij een betrouwbare en toegankelijke persoonlijkheidstest krijgt iedere deelnemer een eigen rapport die vertaalt wordt in de workshop. 

Leiderschap

 • Coachingstraject leidinggevenden

  Ons duurzaam en langdurig traject voor leidinggevenden brengt jouw medewerkers samen om van elkaar te leren  binnen een ondersteunende periode. Ze krijgen concrete handvaten om hun vaardigheden aan te sterken en het rendement van jouw organisatie te doen stijgen. Daarnaast kan je ook elke opleiding apart volgen.

 • Motiverend leiding geven
  Een gemotiveerd team herken je aan mooie prestaties, een positieve werkattitude en houding ten opzichte van de organisatie. Er zijn verschillende factoren die hier een invloed op kunnen hebben, maar wat kun je doen als leidinggevende? Met deze opleiding bekijken we binnen uw organisatie wat kan bijdragen tot duurzame motivatie. 

War for talent

 • Ontdek de echte sollicitant
  In de huidige war for talent moet je op een korte tijd de sollicitant goed leren inschatten: zal hij geschikt zijn voor de functie, zal hij passen binnen de organisatie, wat zijn de echte valkuilen? Want een verkeerder inschatting kan al gauw een dure investering worden... 
 • Interviewtechnieken voor leidinggevenden

  Als leidinggevende word je meer en meer betrokken bij het (eerste) sollicitatieproces omwille van het snelle handelen en aftoetsen van technische competenties. Deze coaching helpt jou als leidinggevende inzicht te geven in het objectief screenen van een cv en gericht door te vragen.

Waarom kiezen voor Auxilios?

De juiste plek voor je titel

Vul een subtitel in

Menselijk kapitaal

Auxilios ondersteunt jouw organisatie in het verder ontwikkelen van de vaardigheden van jouw medewerkers. We weten ondertussen allemaal dat investeren in ons menselijk kapitaal een noodzakelijkheid is om te groeien en verloop tegen te gaan.


Op maat

Voor elk van de onderstaande thema's hebben we een expert in huis, die op maat van het bedrijf werkt. De intake gebeurt aan de hand van een verkennend gesprek met directie, HR en leidinggevenden, waarin we de exacte behoeften en doelstellingen van de opleiding bepalen.

Coachende rol

Bij Auxilios zien we het woord "opleiding" niet als een "les" waarbij de trainer continu in één richting theorieën toelicht. Onze trainers nemen steeds een coachende rol op: de theorie wordt toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden en de inbreng van de deelnemers wordt gestimuleerd.

Gedragsverandering

Het traject eindigt niet na afloop van de laatste sessie. Elke opleiding moet in een gedragsverandering resulteren.

Lange termijn perspectief

We geven niet louter een opleiding of coaching, maar denken ook kritisch mee met jullie organisatie.

Referenties

Yves De Buck

Plant manager, AGC Fabrication Belgium

Het coaching-traject "eersterangsleiding-gevenden" is opgemaakt op maat van de behoeften, dewelke een positief én praktisch gericht resultaat opleverde. 

Privacyverklaring