Werkbaarheidscheques

Met deze subsidie wil de overheid je motiveren om te luisteren naar je medewerkers en zo eventuele knelpunten rond welzijn op de werkvloer in kaart te brengen en aan te pakken. Naar aanleiding van de corona-crisis is er nu ook een uitbreiding voorzien.


Wat zijn werkbaarheidscheques?

De werkbaarheidscheques zijn een subsidie waarmee ondernemingen beroep kunnen doen op de expertise van erkende dienstverleners voor het in kaart brengen van de werkbaarheid/werkbeleving, dit bijvoorbeeld via medewerkersbevraging. Let wel, je kan de cheques enkel gebruiken als je samenwerkt met erkende dienstverleners, zoals Auxilios.

Alle kmo's en grote ondernemingen uit de (social) profit-sector kunnen tot eind december 2020 een beroep doen op de cheques. Het steunpercentage van de Vlaamse overheid bedraagt 60%.

Uitbreiding ten gevolge van Corona

Als onderneming is het wettelijk verplicht om een psychosociale risicoanalyse te maken, dit normaal om de 5 jaar. Het is echter zo dat een nieuwe risicoanalyse vereist is telkens er een ingrijpende gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Gezien we op heden allemaal een ingrijpende gebeurtenis meemaken, heeft de Vlaamse overheid geoordeeld dat de werkbaarheidscheques kunnen worden ingezet voor het opzetten van de analyse.

De scan voldoet aan alle eisen, op die manier ben je volledig in orde met de verplichte risicoanalyse.

Wat kan Auxilios voor jou betekenen?

Auxilios is een erkende kmo-dienstverlener. Bij ons kan je terecht om via de werkbaarheidscheques een onderzoek uit te voeren en zo te investeren in welzijn op het werk.

Wij brengen aan de hand van 8 thema's het welzijn op de werkvloer in kaart. Onze analyse biedt inzicht in welke aspecten het meest impact hebben op de werkbeleving. Zo ken je de belangrijkste factoren voor maximaal betrokken en tevreden medewerkers.

De resultaten vormen het ideale vertrekpunt om de werkbeleving stelselmatig te optimaliseren via een concreet actieplan, wat op korte termijn leidt tot positieve resultaten dankzij:

  • hogere productiviteit
  • minder verzuim
  • minder verloop binnen de organisatie
  • positieve impact op de klantentevredenheid
  • positieve mond-aan-mond reclame voor uw onderneming
  • ...


Meer info?   Heb je nog vragen? Contacteer Auxilios.

Contacteer ons voor meer info!

Privacyverklaring