QESH-Manager

  Voor onze partner Altachem zijn wij op zoek naar een QESH-Manager.

  ALTACHEM NV, gevestigd in Harelbeke en onderdeel van de Lindal Group (internationaal Duits familiebedrijf) is 's werelds nummer één in de ontwikkeling, productie en marketing van ventielen, applicatiehulpmiddelen en accessoires voor 1OCF (1 component PU-schuim) en lijm en afdichtingsmiddelen (A&S) in drukbussen. Met een omzet van meer dan 30 miljoen euro en een voortdurende focus op verdere groei en innovatie behoudt Altachem haar sterke positie als nichespeler. Dankzij de toegewijde inzet van het hele team, bestaande uit 30 gepassioneerde professionals, is het bedrijf een vaste waarde in de wereld van OCF en A&S.

 • Je bepaalt mee de kwaliteitsstrategie in overeenstemming met de visie van Altachem binnen de Lindal Group.

 • Je vertaalt de kwaliteitsstrategie in concrete projecten binnen het kader van de geldende ISO-normen. Je definieert en actualiseert procedures, processen en kwaliteitsnormen. Je bewaakt en genereert validatieprotocollen om de kwaliteit van onze productie te garanderen. Je adviseert R&D over ontwerp en ontwikkeling.

 • Je plant on-site audits in overleg met de leveranciers en je bent het gezicht van het bedrijf in discussies over kwaliteit.

 • Je coördineert en motiveert de kwaliteitsafdeling, hiervoor organiseer je verschillende activiteiten waarbij je kritisch en methodologisch te werk gaat. Je richt je op de behoeften van de klant en garandeert een effectieve dienstverlening die voldoet aan de verwachtingen van de organisatie.

 • Je bent verantwoordelijk voor het bestaande E,H&S beleid van Altachem binnen de Lindal Group, maar je bouwt dit verder uit conform de ISO 45001 norm.

 • Je volgt de regelgeving en wettelijke bepalingen op en je implementeert veranderingen op dit gebied in de organisatie. Je zorgt voor de wettelijke administratie: jaarlijks actieplan, veiligheidsinstructiekaarten, aangifte van arbeidsongevallen, enz.

 • Je evalueert de bestaande procedures en signaleert proactief de risico's. Je optimaliseert waar nodig. Je ontwikkelt actieplannen en nieuwe methodieken om het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers te verhogen.

 • Je daagt jezelf uit om steeds op de hoogte te blijven van de evoluties en nieuwste ontwikkelingen op het vlak van kwaliteit.

 • Je rapporteert rechtstreeks aan de Managing Director.

 • Je staat open voor een rol binnen de Lindal Group en voor het werken aan verschillende projecten op groepsniveau.

Profiel

Voor deze uitdagende functie zijn we op zoek naar een hoger opgeleide professional, bij voorkeur met een masterdiploma technische expertise of gelijkwaardig door ervaring. Een diploma preventieadviseur niveau 2 is een pluspunt, maar geen noodzaak, het willen volgen van deze opleiding is een must. 

Inzet, integriteit en professionalisme zijn een absolute voorwaarde om succesvol te zijn. 

Kandidaten met een eerste ervaring binnen ISO 9001 en bij uitbreiding ISO 45001 hebben een streepje voor bij de selectie. 

Een gezonde dosis assertiviteit, aangevuld met een vlotte meertaligheid van Nederlands, Frans, Engels en Duits zijn absolute voorwaarden binnen deze sterk internationaal opererende onderneming.

Aanbod

 • Aantrekkelijk salarispakket aangevuld met tal van extralegale voordelen.
 • Een bedrijf waar plezier en winst deel uitmaken van een zeer enthousiast geheel.
 • Onderdeel van een gedreven organisatie in een marktleiderspositie (binnen een stabiele en gezonde groep) waar jouw inzet, creativiteit en expertise zeer gewaardeerd worden.
 • Wij bieden een jonge, dynamische omgeving waar alle medewerkers de kans krijgen zich te ontwikkelen, ondersteund door het hele managementteam.

Solliciteer nu!

Privacyverklaring