Start to work

DOELSTELLING

  • De investering van aanwerving doortrekken naar de opstart van een nieuwe medewerker en zo ook investeren in het behouden van personeel.
  • Nieuwe medewerkers en hun directe leidinggevende begeleiden tijdens het eerste jaar tewerkstelling zodanig een zo duurzaam mogelijk relatie wordt opgebouwd.
  • Voelsprieten om vlug in te grijpen wanneer de nieuwe samenwerking dreigt mis te lopen.

Onze unieke format geeft uw bedrijf de kans op maat van uw mensen een individueel coaching traject te integreren die er voor zorgt dat de basis fundatie gelegd is (vertrouwen, positie binnen het team, samenwerking, ...) en hierop kan verder gewerkt worden.

ONZE AANPAK

Afstemming 

  • In een eerste fase is het belangrijk een aantal zaken af te stemmen:
  • Wie zijn de betrokken partijen? Wat zijn de verwachtingen van de coachees en van de initiatiefnemers?
  • Voor welke aanpak wordt gekozen (coaching per coaching of gelijktijdig de coachings opstarten)?
  • Bedrijfscultuur en manier van samenwerken


Individuele coaching

STARTER

Voor jouw nieuwe medewerker is het zoeken naar zijn positie binnen het team en zijn communicatie met zijn leidinggevende. Vaak wordt verder gegaan op vroegere ervaringen en kunnen hierdoor verkeerde interpretaties gemaakt worden. Daarnaast kan jouw nieuwe medewerker ook nog ontbrekende soft skills nodig hebben voor de job en hierin wel wat ondersteuning gebruiken. Hier wordt in eerste instantie naar de directe leidinggevende gekeken, maar vaak ontbreekt het aan de tijd om hier mee van start te gaan.

 Via de individuele coaching helpen we de starter de basis te leggen van de soft skills zodanig zijn leidinggevende hiermee verder kan gaan. Ook wordt de nieuwe medewerker ondersteunt in het uiten van zijn mening op een correcte manier en zijn eigen persoonlijkheid plaatsen toz van het team.

Tenslotte wordt de vinger aan de pols gehouden wanneer een nieuwe medewerker moeite heeft met de integratie en kan tijdig ingegrepen worden.


DIRECTE LEIDINGGEVENDE

Een nieuwe medewerker in jouw team vergt veel extra energie en tijd van jou. Tijd om instructies te geven, op te leiden, bij te sturen, te integreren in de bedrijfscultuur en te ondersteunen. Hiernaast mag je als leidinggevende ook je andere teamleden niet uit het oog verliezen en je eigen taken blijven uitvoeren. Dit is vaak een hele boterham!

Tijdens de coaching geven we de leidinggevende concrete tools om mee aan te slag te gaan en inzicht te geven in welke aanpak voor welke persoon effectief kan zijn. De coachee zal niet alleen hiermee vlotter kunnen samenwerken met de nieuwe medewerker, maar ook de andere teamleden zullen het positief effect ervaren.


Opvolging

Tussentijds wordt er regelmatig gebrieft over de noden en wensen van de coachee en hoe de organisatie hier kan op inspelen.


HR tools

Tijdens de individuele coaching kunnen andere bouwstenen van uw HR beleid ingezet worden wanneer dit nodig blijkt. Auxilios kan jullie documenten en systemen hierin integreren, alsook nieuwe documenten uitwerken.