Assessment basis

Met ons assessment krijg je een grondig inzicht in het potentieel, de motivatie, de sterktes en zwaktes van de kandidaat. Typisch aan een assessment is dat verschillende testen, simulaties of rollenspelen samen gebracht worden om een zo volledig mogelijk beeld van de kandidaat te krijgen. De testbatterij van Auxilios bestaat uit de PPA analyse, de AIT analyse, diepteinterviews, referentiecheck en rollenspelen. Zo vormen we een beeld van de werkhouding, intelligentie, persoonlijkheid en ontwikkelmogelijkheden en stressbestendigheid van de kandidaat. Je krijgt een onderbouwd advies om met grote zekerheid de juiste personeelsbeslissingen te nemen.

Voorbereidend gesprek: We bespreken wat de functie inhoudt en naar welk DNA je precies op zoek bent. We vragen hier ook naar concrete situaties waarmee de kandidaat zal moeten omgaan.

Op deze manier kunnen we het assessment zoveel mogelijk enten op het gezochte profiel.

Diepte-interview: De consultants van Auxilios overlopen het cv en stellen diepgaande interviewvragen om de kerncompetenties te bevragen bij de kandidaat (via de STARR methodiek). Specifieke aandachtspunten kunnen hierbij ook afgetoetst worden.

5 rollenspelen: Er worden realistische situaties opgesteld om het gedrag te analyseren. Zo kunnen we immers best het toekomstig gedrag voorspellen. Op basis van de intake maken we een aantal cases en oefeningen.

Referentiecheck: Met deze informatie in het achterhoofd, leggen we indien mogelijk ons oor te luister bij vorige werkgevers van de kandidaat om zo extra specifieke informatie te verkrijgen. 

Afname PPA (persoonlijkheidprofiel analyse) met terugkoppeling naar kandidaat: Aan de hand van de online test Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) die de kandidaat invult, krijgen we zicht op zijn DISC profiel. De factoren Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformiteit bepalen hoe de kandidaat zich zal gedragen op het werk. Dit kan onmiddellijk vergeleken worden met het vooropgestelde DISC profiel dat werd ingevuld via Functieprofiling. We krijgen inzicht in de sterke punten en valkuilen, stijl van communiceren en de waarde voor de organisatie. 

Afname AIT (leerbaarheid): Deze online in te vullen Algemene Integratie Test (AIT) geeft een objectief overzicht van de leerbaarheid of coachbaarheid van de kandidaat. Het resultaat verduidelijkt hoe nauwkeurig en snel de persoon is op vlak van redeneren, perceptiesnelheid, cijfersnelheid en precisie, woordbetekenis en ruimtelijk inzicht. 

Rapportering advies: Op basis van onze bevindingen uit het assessment center maken we een uitgebreid rapport op met een finale conclusie en advies. Dit wordt mondeling toegelicht bij de klant om voldoende uitleg en duiding te geven. 

1.248,00 €
Please select variants first