Op zoek naar talent?

Uw externe personeelsdienst 

Wij differentiëren ons door onze kwalitatieve no-nonsense aanpak, onze jarenlange expertise én partnership met bedrijven. Als externe personeelsdienst kennen we immers de interne keuken en kunnen we selecteren op maat. We werken hierbij zonder exclusiviteit.

Samenwerkingsvormen

Interimmanagement

Een medewerker van Auxilios is van een halve dag tot 4 dagen per week aanwezig op jouw bedrijf om actief jullie vacatures ingevuld te krijgen.  

Projectmatig

Er is een specifieke vacature in jouw bedrijf. Auxilios staat jullie bij om deze vacature in te vullen, door het W&S-proces volledig of gedeeltelijk uit te voeren, afhankelijk van jullie behoefte.

Permanente ondersteuning

Een medewerker van Auxilios staat steeds stand-by om onmiddellijk in te spelen op W&S-gerelateerde vragen. 

Waarom kiezen voor Auxilios?

Auxilios ondersteunt jouw organisatie in het aanwerven van nieuwe medewerkers. 

TECHNISCHE SECTOR Door onze samenwerking met tal van technische scholen in het kader van sollicitatietrainingen hebben wij rechtstreeks contact met technisch geschoolden die de stap naar de arbeidsmarkt moeten zetten.

OP MAAT We bieden ondersteuning waar nodig. Jouw wensen vormen de basis van ons maatwerk: advertentie in jouw lay-out of die van Auxilios, cv-screening, bel- en e-mailacties, gebruik van sociale media, second opinion gesprekken, persoonlijke profiel analyse (Thomas International), assessments, specifieke testen ...

LANGE TERMIJN We behartigen hierbij een langetermijnperspectief waarbij we ook kritisch meedenken met jullie organisatie, ondersteuning bieden en advies geven waar we kunnen. We geloven in een langdurige samenwerking gebaseerd op wederzijds vertrouwen. We vragen hierbij ook geen exclusiviteit.

PRAGMATISCHE AANPAK Bij ons geen grote theorieën, maar praktische oplossingen in de war for talent.  

EXPERTISE We spreken met kennis van zaken vanuit jarenlange ervaring. Indien gewenst is ook verdere en diepgaandere HR-ondersteuning mogelijk. 

Referenties

Kora De Wulf

HR Manager, RPC BPI GROUP

Aanvankelijk zijn we de samenwerking met Auxilios gestart louter ter ondersteuning van de rekrutering en aanwerving van onze nieuwe medewerkers. Maar ze doen veel meer dan dat, met hun expertise begeleiden ze onze organisatie en onze leidinggevenden naar een kwalitatiever selectieproces en HR aanpak. Ze boeken resultaten en zorgen mee voor constructieve en proactieve veranderingen in onze 'people' organisatie.

Frank Vandeputte,

CEO, Valvan Baling Systems nv

Sedert enkele jaren doen we voor werving en selectie regelmatig beroep op de diensten van Auxilios. Auxilios slaagt er zeer goed in om kandidaten voor te stellen die goed passen in onze bedrijfscultuur. Als Auxilios ons meedeelt: "Deze kandidaat moet je echt zien!!!" dan weten we dat de kans zeer groot is dat deze kandidaat perfect past in ons bedrijf! Hierdoor is een echte vertrouwensband gegroeid tussen Auxilios en ons bedrijf. 

Henk Corneillie

Managing Director, Delaere Engineering bvba

Ik ben bijzonder tevreden van het werk dat Auxilios hier heeft gepresteerd ! Auxilios is er in geslaagd om enkele moeilijke vacatures in te vullen op niveau master en bachelor. Daarnaast was de samenwerking op zich ook top, Auxilios begreep goed wat we zochten en hoe onze bedrijfscultuur in elkaar zit en de communicatie tussen ons was heel goed.

Els Laureyns 

HR Manager, MULDER Natural Foods nv

Mulder is een producent van hoogkwalitatieve ontbijtgranen met internationale Private Label en B-2-B klanten. Een middelgroot bedrijf, binnen een internationale groep. Snel groeiend, met een sterke resultaatgerichtheid en een no-nonsense cultuur. Om onze ambitieuze doelstellingen te kunnen bereiken, hebben wij voor onze medewerkers 5 kerncompetenties gedefinieerd; kwaliteitsgericht - klantgericht - kostenefficiënt - creatief en flexibel - collegiaal. Het is belangrijk dat ook onze externe partners / leveranciers ook aan deze verwachtingen voldoen. We stelden na een eerste kennismakings-meeting en een aantal maanden samenwerking snel vast dat hun visie en manier van werken nauw kan aansluiten bij die van Mulder. Een brede en klare kijk op het bedrijf en reeds bestaande processen, een adviserende rol op verschillende HR domeinen (Quick wins en/of grotere projecten), verschillende consulenten met elk hun eigen expertise, een toegewezen consulent die past binnen de bedrijfscultuur en zich snel kan inleven in dossiers / het team, een professionele maar pragmatische aanpak met geregeld feedback en overleg.