Luchtvaarttechnicus

Werken bij Defensie is een unieke ervaring. Je job valt niet te vergelijken met een job in het burgermilieu. Bij ons staat teamwork altijd centraal. Vanaf je basisopleiding maak je vrienden voor het leven: collega's die altijd voor je klaar staan, met dezelfde zin voor avontuur.

Na je opleiding kan je deelnemen aan buitenlandse opdrachten en oefeningen. Daarbij kom je met je team voor grote uitdagingen te staan in vaak moeilijke omstandigheden. Je band met de collega's wordt hierdoor steeds hechter.

Een job bij Defensie is meer dan gewoon een job. Je hebt altijd iets om over te vertellen, thuis en aan je vrienden.


Functie

Als onderofficier technicus luchtvaartmechanica maak je deel uit van een ploeg die verantwoordelijk is voor het beheer, het herstellen en het configureren van de mechanische, elektrische en hydraulische onderdelen (structuur of motor) van vliegtuigen of helikopters.

 • Je werkt op hoogstaand technologische toestellen zoals de fonkelnieuwe A400M, de F-16 (en de F-35 in de toekomst!), de recente NH90 of de betrouwbare A109.
 • Je gebruikt je praktische en technische kennis om pannes te detecteren en op te lossen.
 • Je raadpleegt de bestaande technische documentatie.
 • Je werkt in een veilige werkomgeving omkaderd door de Europese luchtvaartreglementering.
 • Je neemt deel aan nationale en/of internationale oefeningen/opdrachten in het buitenland.
 • Je zal unieke en verrijkende ervaringen beleven waarmee je professioneel kunt openbloeien binnen een militaire omgeving met veel perspectieven.

In de loop van je carrière zal je je professionele vaardigheden uitbreiden, de stappen van de militaire hiërarchie beklimmen en verantwoordelijkheden nemen binnen je dienst en Defensie.

Profiel

 • Je bent jonger dan 34 jaar in het jaar van inlijving.
 • Je bent Belg of bezit de nationaliteit van een lidstaat van de Europese Unie, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen of Zwitserland.
 • Je behandelt en lost problemen op een logische en autonome manier op, je zoekt alternatieven en je werkt oplossingen in de praktijk uit.
 • Ben je na het invullen van deze quiz nog meer getriggerd om ons team te vervoegen? 

Aanbod

Het leven als militair is veeleisend, maar daar staat een goede verloning tegenover. Zodra je aan de basisopleiding begint, ontvang je je eerste loon. Dat loon stijgt gedurende je loopbaan, naarmate je ervaring opdoet en promotie maakt. Je loonstijging is wettelijk vastgelegd, waardoor Defensie net als andere overheidsinstellingen garant kan staan voor loongelijkheid tussen man en vrouw: hetzelfde loon voor mensen met dezelfde job en met even veel ervaring.

 • Bijscholing en doorgroeimogelijkheden

Het statuut voorziet in een aantal opleidingen tijdens je loopbaan. Daarmee kan je je voortdurend bijscholen binnen en buiten Defensie, naargelang de noodzaak bij de uitoefening van je job of je beroepsspecialisatie. Je loopbaan wordt samen met het departement Human Resources uitgestippeld op basis van je competenties en interesses. Het is ook mogelijk om verschillende functies uit te oefenen doorheen je loopbaan. Door het statuut van militair kan je automatisch of na examens promotie maken. De kansen zijn voor iedereen gelijk.

 • Premies voor bijzondere prestaties

Tijdens de talrijke trainingsperiodes en buitenlandse opdrachten word je natuurlijk extra vergoed.

 • Gratis medische zorgen

Als rechthebbende van Defensie kan je genieten van gratis medische zorgen bij een door Defensie erkende zorgverstrekker (arts, tandarts, kinesist) in je buurt. Ook voor brillen, prothesen en medicatie komt Defensie tussen.

 • Gratis levensverzekering tijdens operatie

Elke werknemer van Defensie die deelneemt aan een militaire operatie kan gratis genieten van de levensverzekering die het ministerie afgesloten heeft met een verzekeringsmaatschappij.

 • Gratis hospitalisatieverzekering

Elk personeelslid kan intekenen op het groepscontract dat Defensie afsloot met een verzekeringsmaatschappij. Het ministerie wil zo de kosten helpen verlichten in geval van hospitalisatie door een ongeval of ziekte, of een zware ziekte waarbij hospitalisatie niet noodzakelijk is. Tegen een kleine kost kan je de dekking van de verzekering uitbreiden naar je gezinsleden

 • Gratis woon-werkverkeer 

Als je met het openbaar vervoer naar je werk komt, betaalt Defensie je volledige abonnement. Er zijn ook speciale pendelbussen tussen de grote treinstations en de militaire kwartieren.

Je werkdag is goed gevuld bij Defensie, maar je krijgt ook voldoende vrije tijd. Militairen die voltijds werken, krijgen een minimum van 33 betaalde verlofdagen. Er bestaat een stelsel van compensatie-uren voor de vrijwilligers en onderofficieren. Als je terugkeert van een buitenlandse opdracht heb je recht op extra betaalde verlofdagen.


 • Andere voordelen

Er zijn tal van extralegale voordelen, zoals gesubsidieerde huisvesting, maaltijden, kinderopvang in de meeste militaire kwartieren, gratis sportinfrastructuur, een uitstekend pensioenstelsel, een kledijvergoeding, kortingen op reizen via de parastatale dienst voor sociale en culturele actie, enzovoort

Solliciteer nu!

Privacyverklaring